Salsa leren dansen

De beste manier om kennis te maken met Salsa dansen of 1 van de andere latin dansen, is om een aantal proeflessen te volgen bij verschillende latin dansscholen bij jou in de buurt. Deze hebben regelmatig proeflessen, cursussen, workshops en bootcamps voor kennismaking en verdieping. Elke school heeft een eigen stijl. Bij de ene school ligt de nadruk op plezier, bij de andere school wordt veel aandacht besteed aan techniek. Wil je je salsa passen in de praktijk toepassen, vind dan de leukste feesten op onze Salsa agenda. Naast Salsa zijn ook Bachata, Kizomba, Zouk en Tango populaire Latin dansen in Nederland. Daarbij heeft elke dans haar eigen beleving.

Wat is Salsa?

De salsa zoals we die nu kennen is een samensmelting van diverse Latijns-Amerikaanse muziek en dans. De vertaling van Salsa naar saus komt hierbij tot zijn recht. De Cubaanse Son wordt door velen gezien als basis van de Salsa. De Salsa onderscheidt zich onder andere in Cubaanse Salsa, Son (contra tiempo), Salsa LA style, Mambo, Salsa on 2.

Latin dansen zijn continu in beweging door o.a. Urban invloeden uit de Hip-Hop en Streetdance.

Salsa is fun!

Salsa is fun! Salsa dansen gaat om plezier en beleving van de muziek. Voor jong en oud, voor beginners en ervaren Salseros. Laat je niet imponeren door snelle moves en spins. Dans jouw dans en ervaar de muziek met gevoel: con sentimiento!

Meer weten over Salsa

Met de Latin nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van het laatste Latin nieuws, de leukste salsa feesten, interviews, vrijkaartenacties. De Salsa App navigeert je naar de leukste salsa feesten bij jou in buurt. Kijk op de pagina Salsa foto's om een indruk te krijgen van de diverse latin dansen.

Salsa video

                                                                                           

Latin dansen

>Naar hoofdpagina - Salsa - Cubaanse Salsa - Bachata - Kizomba - Zouk - West Coast Swing - Tango

Oorsprong van de Salsa

Salsa agenda Nederland voor vandaag

dinsdag 23 mei
Alkmaar 21:45 uur   Vrijdansen Salsa4U
Amsterdam 19:00 uur   Salsa danslessen El Punto Cubano Volta Amsterdam
Deventer 21:00 uur   Vrij dansen Salsa Viva Deventer SalsaViva
Groningen 19:00 uur   Kizomba! Gratis proeflessen by AfroLatin Passion Ocho de Mayo
Leiden 21:00 uur   Dinsdagavondparty, 2 zalen (salsa/bachata & kizomba), DJ`s Centro de Danca Dos Bailadores
Rotterdam 21:00 uur   Striktly Salsa en Bachata Coconuts Rotterdam

Latin nieuws specials

VIER DE ZOMER SAMEN MET SUMMER BREEZE  
VIER DE ZOMER SAMEN MET SUMMER BREEZE

Al 22 jaar is Summer Breeze een begrip bij salsa minnend Nederland. Wat kleinschalig begon met een handjevol Salsa Liefhebbers en vrienden in het Vondelpark is op het Westergasterras de laatste 12 jaar uitgegroeid tot een begrip in Latin-Amsterdam en ver daarbuiten. Wekelijks komen honderden Latinmuziek-liefhebbers uit alle hoeken van het land naar Amsterdam voor een avondje "bailar", waarvoor je normaal een ticket richting Zuid-Amerika moet boek...

     
De mei-editie 2017 van het Latin-Magazine  
De mei-editie 2017 van het Latin-Magazine

Laat de zomer maar komen! Beachparties onder de Portugese Zon; bachata is taking over; aandacht voor het album Colores van Grupo Extra. We verloten 4 cd`s van dit album voor de liefhebbers. De hottest latin music vind je terug in de top 5 van de música latina. Wil je een voorproefje op de zomer, kom dan 25, 26 en 27 naar Groningen voor het Cuban Dance Event met meer dan 40 uur Cubaanse dans, muziek en cultuur....

     
Armandinho - O Génio Da Guitarra Portuguesa  
Armandinho - O Génio Da Guitarra Portuguesa

Wat is de wereld van muziek toch schitterend. Wanneer je denkt dat je de meeste stijlen wel hebt gehoord, kun je tóch volledig verrast worden. Ik had nog niet eerder met zoveel aandacht geluisterd naar Fado....

     
Arepitas caseras para chuparse los dedos  
Arepitas caseras para chuparse los dedos

Uit de Venezolaanse en Colombiaanse keuken zijn arepas niet weg te denken. Deze ongerezen maismeel broodjes worden gemaakt van voorgekookte mais meel, water snufje suiker en snufje zout. Lekker in combinatie met kruidige toppings en vullingen. En in Zuid-Amerika op vrijwel iedere hoek van de straat verkrijgbaar... En als dat niet zo is, vraag er gerust naar....

     
Bachata is taking over!  
Bachata is taking over!

Bachata is taking over is the subtitle of the new album Colores recently released by Grupo Extra....

     

LatinWorld.nl is hét platform dat je op de hoogte houdt van al jouw favoriete Latin interesses. Van muziek, dansen, uitgaan, taal, reizen, cultuur en meer.

Het Latin-Magazine

Elke maand informeren we onze Latin-Magazine lezers over het laatste latin nieuws met o.a. interviews, recensies, uitgaanstips, winacties voor feesten/concerten, beknopte latin uitgaansagenda en nog veel meer. Wil je ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schrijf je dan ook in voor het Latin-Magazine.